Hvad er tantra?

Der er mange tolkninger på tantra i dag. Nogle bruger betegnelsen tantra når de beskriver at de giver eller modtager tantramassage.
Ordet tantra kan oversætte med enten “væv” eller “lære”..

Men hvordan “gør man så tantra” – hvordan lærer man det?
Nogle tror at tantra er eye gazing, siddende i skrædderstilling i hvidt tøj med et blødt smil om munden.

Andre tror at tantra betyder at man har sex i bunker, laver specielle ritualer før sex.

For at lette forståelsen for hvad tantra er blevet til i den vestlige verden, er der sågar nogen der har sat farver på tantra:

Nedenstående er IKKE et ment som et menu kort – blot som teoretisk inspiration 😊

Hvid tantra:

Mentalt orienteret, meditativt. Bruger den seksuelle energi meditation, og kun energetisk, ved at cirkulere energi i egen krop. Kombineres ofte med cølibat.

Rød tantra

Seksuel praksis, “vama manga”. Maithuna den seksuelle forening. Kan have meget fokus på bl.a. Gruppeforening.

Pink tantra:

Mellemting mellem hvis og rød:
Kærlig integration af det fysiske og energetiske.Ære polariteten mellem partnere. 
Nærmer sig elskov fra hjertet.

Sort tantra:


Ubevidst kreativ kraft som kontaktes gennem seksualitet. Sort magi fra det 3. Chakra – ego.

Crazy wisdom, hører nok mest sammen med en mere sort tantra:

Benytter seksualiteten til at transformere dit liv.

Du ønsker, at nå en anden bevidsthedstilstand “non interferrence” hvor din beregnende del af hjernen, dit ego, er mindre aktiv. Herved vil du føle færre hæmninger, og vil ofte følge din intuition mere. Risikoen er at du kan gå over dine grænser uden at mærke det før bagefter.

Der kan benyttes bevidsthedsudvidende stoffer

Grøn tantra:

Symbol: ung pige der har en mangeartet og legende natur.

En blanding af hvid, gul og blå, der symboliserer passificering, øgning og nedbrydning.

Ord som vitalitet, legende, harmoni, ungdommeligt vigør og aktivitet. Balance og harmoni.

😉

OBS meget lang tekst herunder 

Tradition fra østen

Tantra har en lang tradition fra østen, med gamle teknikker og lærdomme. Hovedoverskriften er mere eller mindre, at åbne hjertet, og leve dit liv herfra. For nogen kan tantra give oplevelser med enestående spirituelle indsigter.

Energi

Hvordan fungerer energi, hvordan holder vi energien og bruger den i f. Eks. kreativ sammenhæng. Udveksling af energi under sex, kender de fleste uden at tænke over det. Vi kysser, rører ved hinanden og “energi” bygge op, liderligheden stiger. Der er mere til det end blot lyst og seksuel akt. Ved at lære at cirkulere energien i egen krop og sammen med sin partner, kan man dels dyrke sex i længere tid, dels undgå trætheden bagefter og måske endnu mere interessant, opbevare energi i kroppen som så kan bruges til kreativ udfoldelse, almene opgaver. Måske kender du det lidt fra når man er forelsket, man har meget mere energi, sover mindre, spiser mindre, føler sig mere lykkelig, og fuld af liv.

Tantra er sex med energibevidsthed, og bruges også som redskab i selvudvikling. Tantra tiltrækker en del mennesker, der i forvejen arbejder med personlig udvikling og spiritualitet, fordi det føles helt naturligt også at inddrage seksualiteten i processen med at afvikle gamle mønstre, udvikle nye. Seksualiteten mister ikke sin magi blot fordi man lærer mere om den, tværtimod.

Det er dog ikke kun spirituelt rejsende, eller folk der er i gang med en stor selvudvikling, der kan få glæde af og tiltrækkes af tantra. Den kan bestemt også være en vej til fornyelse af et velfungerende sexliv, og en større selvindsigt for mennesker, der ikke ellers har arbejdet med sig selv.

Tantra er også en proces baseret på sex, kærlighed og spiritualitet.

I vesten

Den måde vi i vesten ofte skiller krop og sind ad, seksualitet og sex, har ingen fordele. Når vi får kontakt til vores krop, mærker vores behov og glæde gennem kroppen, bliver livet ofte mere frit og tilfredsstillende. Tantra kan bringe sex og kærligheden sammen, og ofte løfte et kærlighedsforhold til nye steder, hvis sexlivet er gået i stå eller blot mangler lidt inspiration.

Ja, sex spiller en stor rolle i tantra, og da bevidstheden og hjerte arbejder med, bliver sex løftet ind i en høj grad af ansvarlighed. Man kan ikke rigtig gennemføre tantrisk sex, uden at forbinde sig fra hjertet, og energien opstår slet ikke hvis man ikke er i stand til at være tilstede og bevidst om processen. 

Der er for andre en opfattelse af, at tantra er den naturlige seksualitet. En evig flod af seksuel energi, altid tilgængellig. Her kræves ingen ceremonier, eller særlig spiritualitet, blot en bevidsthed om at energien er tilstede, og lysten til at tage en dukkert i floden. 

For andre er tantra et mangeårig studie med læren om chakras, yogastillinger, meditationer, detox og ceremonier, i forbindelse med foreningen af de to polariteter. 

Oftest dyrkes tantra af mand-kvinde forhold men kan ligeså naturligt indgå i et homoseksuelt forhold, hvor der også findes polaritet.

Polaritet

Polaritet er den energi der opstår mellem det feminine og maskuline. Der er polaritet inden i os, helt naturligt. Desværre er der mange af os i vesten, der primært bruger vores maskuline side, som repræsenterer bl.a. målrettethed, indtage/penetrerende energi, den mentale tilstand, hvor den feminine del mest repræsenterer den modtagne, at være i flow, åben og givende. Når to mennesker tiltrækkes af hinanden er det ved at have modsatte energier. Når par oplever at sexlysten er mindre hos en eller begge parter, er det ofte pga. En manglende polaritet, gnist om man vil. Ved at øge bevidstheden om hvornår man er i “sit feminine og maskuline” ved øvelser og kropsbevidsthed genoplever en del par igen gnisten og tiltrækningen.

Tantra er seksualitet med mental bevidsthed, og energibevidsthed.