Tantra er for mig..

Tantra er en indstilling til livet.
Den handler om at tage imod de ting der kommer i livet, forstået på den måde, at jeg afholder fra at kontrollere mit liv, og de mennesker der er mit liv. At jeg mere oplever og mærker mit liv. Lærer af det, Er i livet.
En form for mindfull tilgang til dét der sker, lige nu – altid lige nu.

Mit personlige møde med tantra

Jeg blev i første omgang tiltrukket af tantra pga. seksualiteten.
Jeg havde oplevet at sexlysten faldt, i mit forhold, og jeg ville gerne forstå hvorfor.

Undervejs mødte jeg forskellige traditioner og fandt min egen kombination og vej.
Det allerførste jeg måtte erkende var, at jeg havde mange maskuline måder at på i min hverdag. Som enlig forsørger havde jeg gennem 14 år været både mor og far. Det resulterede bl.a. i magtkampe, som mellem to mænd. Det forstod jeg ikke. Jeg følte mig jo som kvinde, men følte ofte mænd ikke var “stærke nok”.

Det var en øjenåbner at begynde arbejdet med at skrælle de maskuline skjold af, og lade mine bløde, og feminine sider få plads. Det var sårbart, langsommeligt og har varet flere år. Det er slet ikke en nem vej. Jeg skulle turde blive set, og det var skræmmende. Samtidig havde jeg en dyb længsel om at hengive mig, overgive mig til en mand. Det opdagede jeg undervejs, at jeg ikke havde prøvet før.

Stress og Tantra

Jeg blev sygemeldt for anden gang efter jeg mødte tantra. Denne gang kunne jeg langt bedre balancere stress i kroppen. Jeg vidste mere om, hvordan jeg kunne hvile i kroppen. Jeg havde redskaber til afstresse hjernen. Jeg blev bedre og bedre til at række ud og bede om hjælp og jeg blev bedre til at mærke, hvad jeg havde brug for.

Før jeg mødte tantra og kropsterapi kunne jeg ikke mærke, hvad jeg følte, hvilke behov jeg havde, ej heller mine grænser.

At hvile i kroppen, at mærke mine behov og grænser har givet mig et komplet andet liv, og jeg kan heldigvis ikke aflære hvad de sidste mange år har givet mig af indsigter.

At leve tantrisk betyder for mig, at jeg lever bevidst. Jeg er bevidst om hvad jeg spiser, hvordan jeg opfører mig i verden, og tager ansvar for det aftryk jeg sætter, både i netto og i mine relationer. Jeg har en daglig praksis med meditation, mantras og yoga øvelser samt bøn.. Det er et fuldt liv, som jeg oplever bliver større og større med mere mening og glæde.

I en relation til en mand betyder de redskaber tantra har givet mig, at vi kan have sex med dén energi, der nu måtte være. Vi behøver ikke føle os forelskede i øjeblikket, og vi kan have sex, hvis vi har en diskussion kørende. Dette kræver naturligvis at vi begge er bevidste om, hvad der foregår. For eksempel kan dét at give plads til vrede under sex, gøre vrede mindre farlig.
Dette har gjort det muligt at vise mere af mig selv, opleve større tillid og mod til at være mere sårbar.