Tantra er for mig..

Mit møde med tantra

Jeg blev i første omgang tiltrukket af tantra pga. seksualiteten.
Jeg havde, i mit forhold, oplevet at sexlysten faldt, og jeg ville gerne forstå hvorfor.

Undervejs mødte jeg forskellige traditioner og fandt min egen kombination og vej.
Det allerførste jeg måtte erkende var, at jeg havde mange maskuline måder at være i min hverdag på. Som enlig forsørger havde jeg gennem 14 år været både mor og far. Det resulterede bl.a. i at det var vanskeligt for mig at give mig helt hen til en mand, og der opstod ofte magtkampe, som mellem to mænd. Det forstod jeg ikke, jeg følte mig som kvinde, men syntes ofte mænd ikke var “stærke nok”.

Det var en øjenåbner at begynde arbejdet med at skrælle de maskuline skjold af, og lade mine bløde, og feminine sider få plads. Det var sårbart, langsommeligt og har været en vedvarende udvikling gennem flere år, og slet ikke en nem vej. Pludselig skulle jeg tillade andre at se og mærke mig, det var skræmmende, og samtidig havde jeg en dyb længsel om at hengive mig, overgive mig til en mand, hvilket jeg undervejs opdagede, jeg ikke havde prøvet før.

STRESS OG TANTRA

Jeg blev sygemeldt for anden gang efter jeg mødte tantra, og denne gang kunne jeg langt bedre balancere stress i kroppen, idet jeg vidste mere om hvordan jeg kunne hvile i kroppen, og lade den stressede hjerne få ro. Jeg blev bedre og bedre til at række ud og bede om hjælp, fordi jeg blev bedre til at mærke at jeg havde brug for hjælp.

I en relation til en mand betyder de redskaber tantra har givet mig, at vi kan mødes uanset hvilken dag vi har haft og have sex med dén energi, der nu måtte være. Vi kan have sex uanset om vi føler os forelskede i øjeblikket eller om vi har en diskussion kørende. Jeg har i tantriske relationer (med kærester eller tantra partnere) bevidst øvet at have sex og lade eksempelvis vrede få plads, og for mig har det gjort det muligt at vise mere af mig selv til en partner, opleve større tillid, være mere sårbar.

Før jeg mødte tantra og kropsterapi kunne jeg ikke mærke, hvad jeg følte, hvilke behov jeg havde, ej heller mine grænser.

At hvile i kroppen, at mærke mine behov og grænser har givet mig et komplet andet liv, og jeg kan heldigvis ikke aflære hvad de sidste mange år har givet mig af indsigter.

At leve tantrisk betyder for mig, at jeg lever bevidst. Jeg er bevidst om hvad jeg spiser, hvordan jeg opfører mig i verden, og tager ansvar for det aftryk jeg sætter, både i netto og i mine relationer. Jeg har en daglig praksis med meditation, mantras og yoga øvelser samt bøn.. Det er et fuldt liv, som jeg oplever bliver større og større med mere mening og glæde.