Hvad er “tantra”?

Tantra er en væren og en læring.

Der er mange tolkninger på tantra i dag. Nogle bruger betegnelsen tantra når de beskriver at de giver eller modtager tantramassage.

Nogle tror at tantra er eye gazing, siddende i skrædderstilling i hvidt tøj med et blødt smil om munden.

Andre tror at tantra betyder at man har sex i bunker, laver specielle ritualer før sex.

For at lette forståelsen for hvad tantra er blevet til i den vestlige verden, er der sågar nogen der har sat farver på tantra:

Hvid tantra:

Mentalt orienteret, meditativt. Bruger den seksuelle energi meditation, og kun energetisk, ved at cirkulere energi i egen krop. Kombineres ofte med cølibat.

Rød tantra

Seksuel praksis, “vama manga”. Maithuna den seksuelle forening. Kan have meget fokus på bl.a. Gruppeforening.

Pink tantra:

Mellemting mellem hvis og rød:
Kærlig integration af det fysiske og energetiske.Ære polariteten mellem partnere.
Nærmer sig elskov fra hjertet.

Sort tantra:


Ubevidst kreativ kraft som kontaktes gennem seksualitet. Sort magi fra det 3. Chakra – ego.

Crazy wisdom, hører nok mest sammen med en mere sort tantra:

Benytter seksualiteten til at transformere dit liv.

Du ønsker, at nå en anden bevidsthedstilstand “non interferrence” hvor din beregnende del af hjernen, dit ego, er mindre aktiv. Herved vil du føle færre hæmninger, og vil ofte følge din intuition mere. Risikoen er at du kan gå over dine grænser uden at mærke det før bagefter.

Der kan benyttes bevidsthedsudvidende stoffer

Grøn tantra:

Symbol: ung pige der har en mangartet og legende natur.

En blanding af hvid, gul og blå, der symboliserer passificering, øgning og nedbrydning.

Ord som vitalitet, legende, harmoni, ungdommeligt vigør og aktivitet. Balance og harmoni.

OBS meget lang tekst herunder 😉

Tantra har en lang tradition fra østen, med gamle teknikker og lærdomme. Hovedoverskriften er mere eller mindre, at åbne hjertet, og leve dit liv herfra. For nogen kan tantra give oplevelser med enestående spirituelle indsigter.

Tantra er seksualitet med bevidsthed, og energibevidsthed.

Hvordan fungerer energi, hvordan holder vi energien og bruger den i f. Eks. kreativ sammenhæng. Udveksling af energi under sex, kender de fleste uden at tænke over det. Vi kysser, rører ved hinanden og “energi” bygge op, liderligheden stiger. Der er mere til det end blot lyst og seksuel akt. Ved at lære at cirkulere energien i egen krop og sammen med sin partner, kan man dels dyrke sex i længere tid, dels undgå trætheden bagefter og måske endnu mere interessant, opbevare energi i kroppen som så kan bruges til kreativ udfoldelse, almene opgaver. Måske kender du det lidt fra når man er forelsket, man har meget mere energi, sover mindre, spiser mindre, føler sig mere lykkelig, og fuld af liv.

Tantra er sex med energibevidsthed, og bruges også som redskab i selvudvikling. Tantra tiltrækker en del mennesker, der i forvejen arbejder med personlig udvikling og spiritualitet, fordi det føles helt naturligt også at inddrage seksualiteten i processen med at afvikle gamle mønstre, udvikle nye. Seksualiteten mister ikke sin magi blot fordi man lærer mere om den, tværtimod.

Det er dog ikke kun spirituelt rejsende, eller folk der er i gang med en stor selvudvikling, der kan få glæde af og tiltrækkes af tantra. Den kan bestemt også være en vej til fornyelse af et velfungerende sexliv, og en større selvindsigt for mennesker, der ikke ellers har arbejdet med sig selv.

Tantra er også en proces baseret på sex, kærlighed og spiritualitet.

Den måde vi i vesten ofte skiller krop og sind ad, seksualitet og sex, har ingen fordele. Når vi får kontakt til vores krop, mærker vores behov og glæde gennem kroppen, bliver livet ofte mere frit og tilfredsstillende. Tantra kan bringe sex og kærligheden sammen, og ofte løfte et kærlighedsforhold til nye steder, hvis sexlivet er gået i stå eller blot mangler lidt inspiration.

Ja, sex spiller en stor rolle i tantra, og da bevidstheden og hjerte arbejder med, bliver sex løftet ind i en høj grad af ansvarlighed. Man kan ikke rigtig gennemføre tantrisk sex, uden at forbinde sig fra hjertet, og energien opstår slet ikke hvis man ikke er i stand til at være tilsted og bevidst om processen.

Der er for andre en opfattelse af, at tantra er den naturlige seksualitet. En evig flod af seksuel energi, altid tilgængellig. Her kræves ingen ceremonier, eller særlig spiritualitet, blot en bevidsthed om at energien er tilstede, og lysten til at tage en dukkert i floden.

For andre er tantra et mangeårig studie med læren om chakras, yogastillinger, meditationer, detox og ceremonier, i forbindelse med foreningen af de to polariteter.

Ofte dyrkes tantra af mand,kvinde forhold men kan ligeså naturligt indgå i et homoseksuelt forhold, hvor der også findes polaritet.

Polaritet er den energi der opstår mellem det feminine og maskuline. Der er polaritet inden i os, helt naturligt. Desværre er der mange af os i vesten, der primært bruger vores maskuline side, som repræsenterer bl.a. målrettethed, indtage/penetrerende energi, den mentale tilstand, hvor den feminine del mest repræsenterer den modtagne, at være i flow, åben og givende. Når to mennesker tiltrækkes af hinanden er det ved at have modsatte energier. Når par oplever at sexlysten er mindre hos en eller begge parter, er det ofte pga. En manglende polaritet, gnit om man vil. Ved at øge bevidstheden om hvornår man er i “sit feminine og maskuiline” ved øvelser og kropsbevidsthed genoplever en del par igen gnisten og tiltrækningen.

Tantra har en lang tradition fra østen, med gamle teknikker og lærdomme. Hovedoverskriften er mere eller mindre, at åbne hjertet, og leve dit liv herfra. For nogen kan tantra give oplevelser med enestående spirituelle indsigter.

Tantra er seksualitet med mental bevidsthed, og energibevidsthed.

For andre er tantra et mangeårig studie med læren om chakras, yogastillinger, meditationer, detox og ceremonier, i forbindelse med foreningen af de to polariteter.

Ofte dyrkes tantra af mand,kvinde forhold men kan ligeså naturligt indgå i et homoseksuelt forhold, hvor der også findes polaritet.

Tantra er for mig..

Mit møde med tantra

Jeg blev i første omgang tiltrukket af tantra pga. Seksualiteten. Jeg havde i mit forhold oplevet at sexlysten faldt, og jeg ville gerne forstå hvorfor.

Undervejs mødte jeg forskellige traditioner og fandt min egen kombination og vej. Det allerførste jeg måtte erkende var, at jeg havde mange maskuline måder at være i min hverdag på. Som enlig forsørger havde jeg gennem 14 år været både mor og far. Det resulterede bl.a. i at det var vanskeligt for mig at give mig helt hen til en mand, og der opstod ofte magtkampe, som mellem to mænd. Det forstod jeg ikke, jeg følte mig som kvinde, men syntes ofte mænd ikke var “stærke nok”.

Det var en øjenåbner at begynde arbejdet med at skrælle de maskuline skjold af, og lade mine bløde, og feminine sider få plads. Det var sårbart, langsommelig og vedvarende udvikling gennem flere år, og slet ikke let. Pludselig skulle jeg tillade andre at se og mærke mig, det var skræmmende, og samtidig havde jeg en dyb længsel om at hengive mig, overgive mig til en mand, og det havde jeg ikke prøvet før, opdagede jeg.

STRESS OG TANTRA

Jeg blev sygemeldt for anden gang efter jeg mødte tantra, og denne gang kunne jeg langt bedre balancere stress i kroppen, idet jeg vidste mere om hvordan jeg kunne hvile i kroppen, og lade den stressede hjerne få ro. Jeg blev bedre og bedre til at række ud og bede om hjælp, fordi jeg blev bedre til at mærke at jeg havde brug for hjælp.

I relation til mænd betyder tantra, at vi kan mødes uanset hvilken dag vi har haft og have sex med dén energi, der nu måtte være. Vi kan have sex uanset om vi føler os forelskede i øjeblikket eller om vi har en diskussion kørende. Jeg har i tantriske relationer bevidst øvet at have sex og lade eksempelvis vrede få plads, og for mig har det gjort det muligt at vise mere af mig selv til en partner, opleve større tillid, være mere sårbar.

Før jeg mødte tantra og kropsterapi kunne jeg ikke mærke, hvad jeg følte, hvilke behov jeg havde, ej heller mine grænser.

At hvile i kroppen, at mærke mine behov og grænser har givet mig et komplet andet liv, og jeg kan heldigvis ikke aflære hvad de sidste mange år har givet mig af indsigter.

At leve tantrisk betyder for mig, at jeg lever bevidst. Jeg er bevidst om hvad jeg spiser, hvordan jeg opfører mig i verden, og tager ansvar for det aftryk jeg sætter, både i netto og i mine relationer.

Selvom jeg arbejder med chakras, energikrop og bevidsthed er det mest det seksuelle og spirituelle, jeg har taget til mig fra de tantriske traditioner.